Online fizetés

2021 január elsejétől megváltozott az internetes bankkártyás vásárlás folyamata.

Januártól az interneten, bármilyen bankkártyás fizetésnél több lépcsőben kell megerősítened, hogy kártyabirtokosként jóváhagyod online vásárlásod.

Kétféleképpen tudod azonosítani magad internetes megrendelés esetén:

  • vagy az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás segítségével,
  • vagy a mobilodra kapott internetes biztonsági kóddal (SMS) és telekóddal / internetbanki kóddal (a kettő közül az egyik, a bankodon múlik melyik)

Amikor online vásárolsz, a követendő lépések így bankonként különbözőek is lehetnek - attól függően, hogy a kétlépcsős azonosítás melyik formáját ajánlja bankod a fentiek közül. Amennyiben nem sikerül rendelésed leadnod, kérjük, érdeklődj a bankod ügyfélszolgálatán a pontos teendőkről.

Segítségként összegyűjtöttük néhány bank erről szóló tájékoztató oldalát, reméljük így meg tudjuk könnyíteni Számodra az új fizetési rendszer első használatát:

Online fizetés 2021 januárjától

Online fizetés 2021 januárjától

Rendelésed leadásakor bankkártyával tudsz fizetni (a Barion rendszerén keresztül.)

Mit jelent ez?

A pénzed biztonsága érdekében, az általad rendelt finomságokért fizetendő végösszeget a Barion rendeléskor "csak" befoglalja a bankkártyádon. Ez azt jelenti, hogy már elkölteni nem tudod, de még a Te bankodnál, a kártyádon van.

Az átvétel és a megrendeléskor kapott QR kód leolvasása után pár nappal -vagyis ha valóban átvetted az árut és mindent rendben találtál - emeli le a Barion a bankkártyádról a pénzt, majd utalja át az egyes tételek értékét a termelőknek.

Ekkor banktól függően kapsz egy újabb értesítést, hogy a levonás ténylegesen megtörtént. Előfordul, hogy a banki bizonylatokban ilyenkor két minuszos tétel szerepel, de ebből az első csak a foglalás, a második az, ami a tényleges levonást jelenti - az egyenleged csak egyszer csökken.

Ezután a korábbiakkal ellentétben nem emailben kapod meg a vásárlásodhoz kapcsolódó számlá(ka)t termelőinktől, ehelyett a Profilodnál a "Számláim" menüpont alatt érheted el őket.

Online fizetés 2021 januárjától

Miért jó ez Neked?

Mert kényelmes, átlátható és biztonságos így a fizetés, az átvétel pedig gyorsabb. Ha bármi bizonytalanságot tapasztalsz, csak szólj nekünk és mi továbbra is segítünk.

Mi a lényeg?

Csak online fizethetsz nálunk, ehhez egy bankkártyára van mindössze szükséged. A megrendelt kosárról visszaigazolást kapsz, benne egy QR kóddal.

A QR kódot nyomtatva vagy a telefonodon mutasd meg átvételkor futárunknak, vagy az átadópontokon az átadónak.

Az általad utalt pénz az átvételig a bankkártyádon marad, és csak akkor kapják meg a termelők, ha a QR kód leolvasásával igazolható, hogy megrendelésed átvetted.

Ha minden OK :), akkor az átvétel után 5 nappal emelődik le valójában a pénzed a bankkártyádról és jut el a termelőkhöz ...

Te pedig ekkor láthatod a vásárlásod számláit a Profilodnál a 'Számláim' menüpont alatt.

Ha 5 napon belül jeleztél hiányt vagy minőségi kifogást, a pénzed -az érintett tételek összegéig- nem is kerül a Barionhoz, a kártyádon marad, újra felszabadul.

A tranzakciót követő bármilyen technikai vagy minőségi probléma esetén keress minket, mi segítünk!

Miért jó ez Neked?
Kosár
0 termék
vásárlásod értéke, szállítás nélkül
0 Ft