Gyakran ismételt kérdések

Regisztráció nélkül tudok vásárolni?
A vásárlás regisztrációhoz kötött (azért, hogy pl. a számlázási adataidat tudják a termelők), a jobb felső sarokban keresd a Regisztrálok menüpontot.
Miért nem tudok regisztrálni?
Igyekeztünk a regisztráció folyamatát a legegyszerűbbre tervezni, ám ha frissítés és/vagy új böngészőablak megnyitása után sem sikerül regisztrálnod, úgy kérlek keress minket az oldal alján található (Kapcsolat) elérhetőségeinken.
Változtak/rosszul adtam meg a személyes adataimat.
Az adatok változtatása bármikor lehetséges a felhasználói profiloldal adatmódosítás menüpontjában, illetve a vásárlás során is változtathatóak az adatok még a véglegesítés előtt.
Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?
Bárkivel előforduhat, hogy nem emlékszik egy jelszavára. Ilyenkor próbálj belépni és kattints az "elfelejtett jelszó" linkre, hogy a rendszer egy új jelszót küldhessen Neked e-mailen. Ha azzal beléptél, kérünk, hogy változtasd meg a jelszavadat.
Hogyan zajlik a fizetés?

A rendeléskor bankkártyával tudsz fizetni a Barion rendszerén keresztül.

Mit jelent ez?
A pénzed biztonsága érdekében, az általad rendelt finomságokért fizetendő végösszeget a Barion rendeléskor ‘csak’ befoglalja a bankkártyádon. Ez azt jelenti, hogy már elkölteni nem tudod, de még a Te bankodnál, a kártyádon van. Az átvétel és a megrendeléskor kapott QR kód leolvasása után pár nappal - vagyis ha valóban átvetted az árut és mindent rendben találtál - emeli le a Barion a bankkártyádról a pénzt, majd utalja át az egyes tételek értékét a termelőknek. Ekkor banktól függően kapsz egy újabb értesítést, hogy a levonás ténylegesen megtörtént.

Miért jó ez Neked?
Mert kényelmes, átlátható és biztonságos így a fizetés, az átvétel pedig gyorsabb lesz. Ha bármi bizonytalanságot tapasztalsz, csak szólj nekünk és mi továbbra is segítünk. A barionról ITT tudhatsz meg többet.

A rendelésről kapok számlát?

Igen. Minden rendelésed után a számlákat a profilod alatti 'Vásárlásaim' menüpontban találod.

Van lehetőség készpénzes fizetésre?

Rendeléskor csak bankkártyával tudsz fizetni a Barion rendszerén keresztül. Ez sokkal biztonságosabb és kényelmesebb, az átvétel pedig gyorsabb lesz. További információkat a fizetésről ITT találsz.

Kizárólag bio élelmiszereket árultok?

Nem, mert a termelőink különféleképpen termelnek. A legtöbben AKG (kíméletes) gazdálkodást folytatnak. Külön jelzik/jelezzük, ha valami bio vagy még ugyan nem bio minősítésű, de vegyszermentes.

Biztosan azt kapom, amit rendeltem?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy magas minőségű és finom árut kapj. Ettől függetlenül, minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy nem azt kapod, amire számítottál. Ezt átvételkor a helyszínen tudod jelezni (ezesetben nem kell átvenned a terméket, a pénzed foglalását pedig a rendszer automatikusan feloldja 5 nap után). Ha később veszed észre, írj Andinak a hello@ittaszezon.com-ra és segít! A termelő és a termék értékelésénél is kifejezheted a véleményedet a megrendelésedről, illetve el tudod olvasni a korábbi tapasztalatokat is vásárlás előtt.

Kisebb adagot kaptam, mint amit rendeltem. Hogyan kapom vissza a pénzemet?

Előfordulhat, hogy mégsem akkora mennyiséget kapsz egy termékből, mint amit megrendeltél. Ebben az esetben természetesen a Barion csak annyit von le a számládról, amennyit ténylegesen kézhez kaptál, a különbözet pedig a kártyádon marad.

Nem olyan minőségű árut kaptam, mint amit szerettem volna. Mit tehetek?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy magas minőségű és finom árut kapj. Ettől függetlenül, minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy nem azt kapod, amire számítottál. Ezt átvételkor a helyszínen tudod jelezni (ezesetben nem kell átvenned a terméket, a pénzed foglalását pedig a rendszer automatikusan feloldja 5 nap után). Ha később veszed észre, írj Andinak a hello@ittaszezon.com-ra és segít!

A termelő és a termék értékelésénél is kifejezheted a véleményedet a megrendelésedről, illetve el tudod olvasni a korábbi tapasztalatokat is vásárlás előtt.

Miért fontos, hogy értékeljem a átvett terméket?

Minden értékeléssel a szolgáltatás színvonalát tudjuk emelni. Ha látjuk, mi kevésbé megfelelő és mi kiváló, akkor ezzel az információval a következő vásárainknál még inkább a közösség igényeihez tudjuk igazítani a kínálatot.

Miért nincs átvételi pont az én városomban/közelemben?

Folyamatosan bővítjük szállítási területünket, regisztrációkor add meg nekünk az irányítószámodat, így látni fogjuk, hol van nagy igény a helyi finomságokra, és hol keressünk egy közeli átvevőpontot. Megköszönjük, ha ebben segítesz is nekünk, és javasolsz ehhez helyszínt. Ez akár a saját házad kertje is lehet :)

Milyen csomagolásban kapom meg a rendelésemet?

Újrahasznosított papírzacskókat és kukoricakeményítős műanyagcsomagolást használunk. A termelők pedig mindig a NÉBIH előírásoknak megfelelően készítik elő termékeiket (pl sajtot, húst csak vákumozott műanyagban küldhetnek). Nagyon szeretnénk a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használni, de az élelmiszerbiztonsági szempontokat és szabályokat nem szeghetjük meg.

Az üvegben érkező termékek üvegeit visszaválthatom vagy visszajuttathatom valahogy a termelőnek?

A Pusztánsajt és az Ezercsepp üvegek visszaválthatóak, a betétdíj: 100 Ft/db. Rendelés átvételkor add oda a futárnak az összegyűjtött üvegeket, előtte fotózd le, és küldd el a fotót a hello@ittaszezon.com-ra. Az üvegek árát az aktuális vagy következő Pusztánsajt/Ezercsepp rendelésedből tudjuk jóváírni. A nem betétdíjas üvegeket is visszaküldheted, ezeket is továbbítjuk a termelőnek.

Hogyan tároljam a friss élelmiszereket?

Hogy a friss zöldség és gyümölcs sokáig felhasználható legyen és semmi ne vesszen kárba, javasoljuk, hogy csomagold minél gyorsabban ki csomagolóanyagból a friss árut (pl.: húst vagy sajtot a nejlonból) hogy levegőzhessen és tedd hűtőbe. Úgy tervezd a friss gyümölcsök, zöldségek feldolgozását, hogy 1-2 napon belül el tudd tenni őket, és a legromlandóbbakat edd meg elsőként. A csomagolt termékek tartalmazzák az eltarthatóság idejét. Az ételek felhasználásához segítséget nyújtanak receptjeink.

Honnan értesülhetek az újdonságokról?

Minden újdonságunkról értesítünk a hírlevelünkben, amire ITT tudsz feliratkozni.

Miért nem kapok hírlevelet?

Ha feliratkoztál hírlevelünkre, de mégsem kapsz, úgy kérlek nézd meg a "kéretlen levelek" és a "promóciók" mappákat is a mailboxodban, valamint győzödj meg arról, hogy helyes e-mailcímmel regisztráltál-e korábban. Ha így sem sikerül, úgy írj nekünk a hello@ittaszezon.com-ra!

Hogyan tudok leiratkozni a hírlevélről?

Ha a továbbiakban nem szeretnél tőlünk értesítőket kapni aktuális vásárainkról, leiratkozhatsz úgy, ha bármelyik hírlevelünk alján a "leiratkozom" linkre kattintasz.

Hogyan értékesíthetek az ittaSzezon! rendszerén keresztül?

Hívj minket, vagy küldj egy e-mailt (info@ittaszezon.com), amiben találunk egy listát a termékeidről, ha lehet árral és pár fotóval együtt. Napokon belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Nem kaptál választ a kérdésedre? Írj a hello@ittaszezon.com-ra, hogy mielőbb segíthessünk!

Kosár
0 termék
vásárlásod értéke, szállítás nélkül
0 Ft