Itt a blogunk

Tudtad, hogy csak azáltal, hogy ha helyi termelőktől és szezonális élelmiszert vásárolsz, már sokat tettél egy fenntarthatóbb világért? Blogunkban ebben segítünk tippekkel, ötletekkel, receptekkel ...és kapcsolódó lehetőségekkel. Mesélünk arról, hogy nem csupán az élelmiszernek fontos, hogy minden a maga idejében történjen, vagy arról, hogy miként jut el egy gyümölcs a tányérodig.

De a legtöbb információt hírleveleinkben írjuk meg.
Ha nem szeretnél lemaradni egy inspirációról sem, iratkozz fel hírlevelünkre!

Batáta krémleves és más finomságok november végén

2021-11-22 12:11:00
Kint egyre borúsabb és színtelenebb a természet, mégsem kell szomorkodni, van miből színes ételeket varázsolni a tányérokra. Az őszi-téli szezon csodás termései az édesburgonyák. Miért a többes szám? Mert nem csupán a jól ismert narancssárga változata terem hazánkban.
Tovább

Rendelésedet átadópontjainkon is átveheted

2021-11-12 10:11:42
Rendelésedet a kényelmes házhoz szállítás mellett átadópontjainkra is kérheted. Vedd fontolóra ezt a költséghatékony megoldást, nézd meg a térképen lehet, hogy az egyik átvevőpont éppen lakó vagy munkahelyed közelében van.
Tovább

Márton napi szokások és falatozások

2021-11-05 11:11:40
Márton naphoz hagyományok, vallási szokások és természetesen gasztronómiai történetek és fogások is kötődnek. Miért pont liba kerül a szerencsések asztalára, miért illik ilyenkor bort inni és milyen édességek tartoznak ehhez a naphoz, írásunkból megtudhatod.
Tovább

Ezt a két padlizsános ételt ősszel is elkészítheted

2021-10-22 10:10:52
A padlizsán nevéről - eggplant (tojásgyümölcs) - sok mindent elárul ha a fehér változatra nézünk. Botanikailag gyümölcsök közé tartozik - ugyanúgy, ahogy a paradicsom is - mégis zöldségként bánunk vele. Július végétől egészen az első fagyokig terem a szabadföldi változata, így ősszel még pont tervezhetsz vele a szezonális konyhában.
Tovább

Így tárold a zöldségeket, hogy sokáig frissek maradjanak

2021-10-21 06:10:17
Szeretnéd, hogy a zöldségek minél tovább frissek maradjanak, ezáltal a bennük lévő vitamin tartalomból se veszítsenek? Még a legnagyobb nyári melegben sincs szüksége minden zöldségnek a hűtőszekrény hidegére. Összeszedtük melyek azok a szezonális alapanyagok, amelyeket jobb nem a hűtőben tárolni.
Tovább

Heti menüterv, hogy könnyebben menjen a szezonális főzés

2021-10-12 10:10:27
Heti menüterv fogásait variáld kedvedre, mi a szezonnak megfelelő zöldségek és kistermelői finomságok alapján állítjuk össze. Tervezd meg most a következő napok ételeit, legyen a kamrában változatos alapanyag készleted, így nem foghat ki rajtad váratlan helyzet és a családi kívánságlista sem.
Tovább

A szezonális konyha és a fenntarthatóság

2021-10-06 07:10:41
Szerintünk a fenntarthatóság egyik alappillére a szezonális termékek fogyasztása. Ezzel több tétel is kipipálható az élhető zöld életmód listáján. Jóval kisebb környezeti terhelés, kis léptékű hazai gazdaságok támogatása, tájfajták megismerése, organikus szemlélet erősítése.. Arról nem beszélve, amikor annyira finom a Napon érett zöldség és gyümölcs, hogy abból télire is szeretnénk tartalékolni. Ezért lelkesen állunk neki lekvárt főzni, lecsót eltenni, kovászos uborkát készíteni, borsót blansírozni és fagyasztani.
Tovább
Kosár
0 termék
vásárlásod értéke, szállítás nélkül
0 Ft