Itt a blogunk

Tudtad, hogy csak azáltal, hogy ha helyi termelőktől és szezonális élelmiszert vásárolsz, már sokat tettél egy fenntarthatóbb világért? Blogunkban ebben segítünk tippekkel, ötletekkel, receptekkel ...és kapcsolódó lehetőségekkel. Mesélünk arról, hogy nem csupán az élelmiszernek fontos, hogy minden a maga idejében történjen, vagy arról, hogy miként jut el egy gyümölcs a tányérodig.

De a legtöbb információt hírleveleinkben írjuk meg.
Ha nem szeretnél lemaradni egy inspirációról sem, iratkozz fel hírlevelünkre!

Várd meg az Igazit!

2022-04-25 08:04:09
Éveket várunk az igazi társra, az igazi barátokra, házra, munkára; miért ne várhatnánk még néhány napot az igazi földieperre is…
Tovább

A tökéletes húsvéti sonka titka ...és pár kevésbé szokványos húsvéti étel inspirációként

2022-04-08 04:04:28
Nyakunkon a húsvét, itt az ideje átgondolni az ünnepi menüt és beszerezni a hozzávalókat. Eláruljuk Lászlófi Attila termelőnk nagymamájának sonkareceptjét ...és hozunk pár nem szokványos ötletet is, amellyel a hagyományos ízek mellett újíthatsz is
Tovább

Mi kerüljön a húsvéti asztalra?

2022-03-29 02:03:27
A sonka, a tojás és a kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A negyvennapos böjti időszak után jól esnek majd a finom falatok, de nem mindegy, mivel táplálod magad és szeretteid. Készülj velünk: virtuális falusi rokonként hazai és szezonális alapanyagokat hozunk most is, egyenesen kistermelőinktől. Finomak, természetesek, nem utaznak nagyot, és nem állnak el sokáig. Igaziak.
Tovább

Fáradt télvégi türelem – a koronavírusos hétköznapokon

2022-03-01 11:03:40
Hamvazószerdán indul a nagyböjt, ami a télvégi, elcsendesedős időszak ...de a tavasz közeledtét, a remény is jelenti nekünk.
Tovább

Fermentálás: mikorharcok makro ízélményért

2022-02-25 08:02:47
Kulisszatitkok és háttér információk azoknak, akiknek DUNSZTJA NINCS, mi folyik az üvegekben a fermentáció során. Kristinától, aki mindig új és valódi ízeket varázsol üvegeibe ...és így asztalainkra.
Tovább

Vacsoraötletek rohanós téli hétköznapokra

2022-01-21 01:01:38
Vacsoracsata helyett egy kis előre gondolással gyorsan tudsz valódi ízeket, tápláló és egészségesebb falatokat varázsolni a család asztalra. Receptek és ötletek minden napra - kistermelői hozzávalókkal.
Tovább

Gyümölcsöt enni a téli hónapokban is kell

2022-01-11 10:01:45
Bár télen, sőt egészen az első eperérésig jóval szűkösebb a hazai, szezonális gyümölcskínálat, mégsem lehetetlen a napi gyümölcsadag bevitele. Rostok és vitaminok miatt is válaszd a hazait!
Tovább

Téli immunerősítés a természet erejével

2022-01-09 02:01:53
Most aztán tényleg be kell vetni minden fortélyt, hogy megerősített immunrendszerrel vágjunk neki az új évnek, és a nyakunkon lévő téli időszaknak is. Zöldség és gyümölcs préslevek, mézek, teák és a fő immunturbó a homoktövis készen állnak, hogy segítségedre legyenek.
Tovább

Gyorsan, jót - töltsd fel a kamrát a téli hónapokban

2022-01-08 03:01:44
Azért, mert kevesebb idő jut egy fogás elkészítésére még nem kell lemondani arról, hogy az finom és egészséges is legyen. A Gyorsan, jót! alapanyagok hétköznapi sietősebb napokra kínálnak megoldást. Pár perces fogásokhoz ajánljuk a kistermelői kamra termékeit.
Tovább

Farsangi fánk története és más lekváros finomságok

2022-01-06 08:01:58
A nyári gyümölcsöket télen is élvezheted, hiszen kistermelőink frissen és zamatosan üvegbe zárták ezeket a pompás ízbombákat. Készíts fánkot, - többféle receptötletet hoztunk - ízesítsd színes, nyarat idéző lekvárokkal. A klasszikus piskótatekercs is elképzelhetetlen az igazi sárgabaracklekvár nélkül.
Tovább
Kosár
0 termék
vásárlásod értéke, szállítás nélkül
0 Ft