Itt a blogunk

Tudtad, hogy csak azáltal, hogy ha helyi termelőktől és szezonális élelmiszert vásárolsz, már sokat tettél egy fenntarthatóbb világért? Blogunkban ebben segítünk tippekkel, ötletekkel, receptekkel ...és kapcsolódó lehetőségekkel. Mesélünk arról, hogy nem csupán az élelmiszernek fontos, hogy minden a maga idejében történjen, vagy arról, hogy miként jut el egy gyümölcs a tányérodig.

De a legtöbb információt hírleveleinkben írjuk meg.
Ha nem szeretnél lemaradni egy inspirációról sem, iratkozz fel hírlevelünkre!

Őszies, szezonális és színes a heti menüterv

2021-11-02 09:11:01
Őszies fogások, melegítő ételek, és sok-sok vitamindús hazai gyümölcs - ezek az ételek kerüljenek novemberben is az asztalra. Heti menütervvel segítünk, hogy a szezonális zöldségekből, friss és füstölt húsokkal, tejtermékekkel variálva tartalmas és változatos ételeket készíthess.
Tovább

Egyszerűen nagyszerű tökös ételek

2021-11-02 06:11:12
A sütőtök az őszi-téli szezon ízekben és vitaminokban gazdag alapanyaga, ami sütve, párolva és süteményekben használva is garantált sikert nyújt. Szuper béta-karotin forrás, a színe miatt hívogató, sokféleképpen készíthető szezonális termés. Hoztunk néhány fogást, aminek elkészítése azontúl,. hogy a tököt meg kell tisztítani egyszerű és mégis tök!életes ételt készíthetsz :)
Tovább

Kalandozz az őszi szünetben és legyen saját őszi szüreted

2021-10-24 05:10:08
Bár a szüret kifejezés főképp a szőlőhöz kötődik, de a kiskerti termények betakarítása, az őszi gyümölcsök leszedése is egyfajta szüretnek számít. Sőt,az őszi szünetben a túrázások, kirándulások alkalmával is lehet terméseket gyűjteni. Összeszedtük a legismertebb gyűjthető erdei kincseket, amelyekkel egy erdei séta során találkozhatsz.
Tovább

Ezt a két padlizsános ételt ősszel is elkészítheted

2021-10-22 10:10:52
A padlizsán nevéről - eggplant (tojásgyümölcs) - sok mindent elárul ha a fehér változatra nézünk. Botanikailag gyümölcsök közé tartozik - ugyanúgy, ahogy a paradicsom is - mégis zöldségként bánunk vele. Július végétől egészen az első fagyokig terem a szabadföldi változata, így ősszel még pont tervezhetsz vele a szezonális konyhában.
Tovább

Így tárold a zöldségeket, hogy sokáig frissek maradjanak

2021-10-21 06:10:17
Szeretnéd, hogy a zöldségek minél tovább frissek maradjanak, ezáltal a bennük lévő vitamin tartalomból se veszítsenek? Még a legnagyobb nyári melegben sincs szüksége minden zöldségnek a hűtőszekrény hidegére. Összeszedtük melyek azok a szezonális alapanyagok, amelyeket jobb nem a hűtőben tárolni.
Tovább

Heti menüterv, hogy könnyebben menjen a szezonális főzés

2021-10-12 10:10:27
Heti menüterv fogásait variáld kedvedre, mi a szezonnak megfelelő zöldségek és kistermelői finomságok alapján állítjuk össze. Tervezd meg most a következő napok ételeit, legyen a kamrában változatos alapanyag készleted, így nem foghat ki rajtad váratlan helyzet és a családi kívánságlista sem.
Tovább

Immunerősítés ősszel tudatosan a természet erejével

2021-10-11 03:10:46
Egészségi állapotunk megőrzése minden szezonban odafigyelést kíván, ám ősszel és télen kiemelten kell törődni immunrendszerünk erősítésével. Több módon is tehetünk ezért: helyes és tudatos táplálkozás, rendszeres mozgás, séta a friss levegőn, pozitív gondolatok és a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok pótlása.
Tovább

Az egészséges kenyér három fő összetevője többé már nem titok

2021-10-10 12:10:00
A házias kenyerek körüli fellendülést körbejárni kicsit olyan, mint feltenni a kérdést, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb. A kovászos kenyér reneszánszát élve felmerül, hogy az egészséges kenyerek iránti igény jelent-e meg korábban, vagy az úttörő pékek vették elő a jó öreg kovászos technikát és kezdtek végre finom, házias, tápláló kenyereket sütni.
Tovább

Ezek a szezonális termések várják, hogy az őszi idényben a tányérodra kerüljenek

2021-10-06 08:10:18
Az idei év zöldség és gyümölcs érési szezonja jócskán eltolódott. Amit kora tavaszra vártunk csak májusban lett mézédes, a nyár eleji gyümölcsök szezonja júliusban volt a csúcson. Cseppet sem szomorkodunk emiatt, inkább örülünk, hogy a rendkívül szeszélyes időjárás ellenére így is bőséges a kínálat. No meg amiatt is, mert így őszre is jut számtalan kistermelői, vitaminokban és tápanyagokban gazdag finomság.
Tovább

A szezonális konyha és a fenntarthatóság

2021-10-06 07:10:41
Szerintünk a fenntarthatóság egyik alappillére a szezonális termékek fogyasztása. Ezzel több tétel is kipipálható az élhető zöld életmód listáján. Jóval kisebb környezeti terhelés, kis léptékű hazai gazdaságok támogatása, tájfajták megismerése, organikus szemlélet erősítése.. Arról nem beszélve, amikor annyira finom a Napon érett zöldség és gyümölcs, hogy abból télire is szeretnénk tartalékolni. Ezért lelkesen állunk neki lekvárt főzni, lecsót eltenni, kovászos uborkát készíteni, borsót blansírozni és fagyasztani.
Tovább
Kosár
0 termék
vásárlásod értéke, szállítás nélkül
0 Ft