• MI KERÜL A ZSÁKBA?

  Ilyenkor a téli ünnepek közeledtével komoly elhatározás kell ahhoz, hogy a csábító, karnyújtásnyira levő lehetőségeken túl, néhány különleges kézműves dolog is kerüljön a mikulászsákba. Ilyeneket is gyűjtöttünk most a Mikulásváró vásárunkba. :)

   

  Csodás dióbelet és darált diót, termelői kézműves készítményeket almából, fahéjjal, levendulával készített lekvárokat - cukorral vagy nyírfacukorral - almasajtot, almaszörpöt, almaecetet. Sőt, a csokiról sem feledkeztünk meg, van almasajtos bon-bon és táblás csoki is!

 • PRÉMIUM DIÓBÉL, DARÁLT DIÓ

  A karácsonyi készülődés és a mikulászsák egyik alap hozzávalója a dió. Nem véletlenül. Gyógyhatása telítetlen zsírsavainak és vitamin, ásványi anyag tartalmának köszönhető, de ami miatt igazán szeretjük, az az íze :) ...és az, hogy milyen sokféleképpen felhasználható. Pirítva, mézzel, édes és sós ételekbe, salátákba, kalácsba, beiglibe... folytassuk?

   

  Ha igazán jó minőségű, igényesen pucolt felezett diót szeretnél, akkor kóstold meg Váradi Zsuzsa által csomagolt prémium dióbelet és darált diót, valódi íz- és esztétikai élményben lesz részed! Aki tavaly rendelt, tudja miről beszélünk... ;)

   

  MIKULÁS AJÁNLATUNK: Zsákba való kiszerelés 20 dkg-os kis zacskó. (Mellé érdemes rendelni a sütéshez (és folyamatos nassoláshoz) való kg-os kiszerelést is :)

 • ALMÁBÓL - MÁSKÉPPEN

  A Csúzi pincészet Mononron, a Stárzsahegyen található. Ezer almafás ültetvényükről begyűjtött gyümölcsökből különleges almalekvárokat és almasajtokat, almaecetet, szörpöket és különleges csokoládékat készítenek.

   

  A lekvárok 80 %-a gyümölcs. Nem tartalmaznak semmiféle kemikáliát. Kínálatukban találsz mézes-gyömbéres és levendulás, sőt cukor helyett nyírfacukorral készült változatot is. A kézműves házi lekvárok 370 ml-es üvegekben kaphatók. Készül fahéjas, szegfűszeges változat is.

   

  MIKULÁS AJÁNLATUNK:
  - 4féle, alacsony cukortartalmú lekvárt pici, 40 ml-es üvegekben, ablakos kis díszdobozba csomagolva.
  - Az almasajtok gyümölcsből, főzéssel és szárítással készülnek, de itt a citromlevet citromhéjra cserélték, hogy karakteresebb íze legyen. Kisebb lapokra vágva, csomagolva rendelhető.
  - Igazi különlegesség a kézműves csokoládé almasajttal. Ilyet boltban nem igazán találsz...

 • KOLBÁSZOK ÉS FÜSTÖLT HÚSOK

  Dinya Imre helyben termesztett, saját takarmánnyal neveli a sertéseket a Békés megyei Hunya községben, hogy manufaktúrájában ízletes házi kolbászt készítsen a minőségi magyaros ételek kedvelőinek.

   

  "Az alaptermékeket készítem, köztük a vastag és vékony kolbászt, szalonnát, comb sonkát, törekedve a gyulai kolbászt megteremtő Stéberl András-féle tradíciók megőrzésére. Minden terméket úgy készítek, hogy mi is ugyanazt fogyasztjuk." Dinya Imre

 • NATÚR ÉS KÜLÖNLEGES TORMÁK

  A Heit család gazdasága az Észak-Alföldi régióban, Létavértes és Bihardiószeg településeken helyezkedik el, ahol ősidők óta termesztenek szőlőt és tormát.

   

  A Heit tormák saját kertben termelt tormából készülnek, ezek között van natúr ecetes változat és néhány különleges, természetes ízekkel társított készítmény. Az üveges tormák cukormentes változatban is kaphatók, és egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot!

 • ITT A SZEZON!

  Termelői finomságok, kézműves csodák és alkotói remekművek - mindig akkor, amikor érdemes

  ITT A SZEZON

  Összegyűjtük neked a szezon legjobb ízeit, hogy

  te is finomat, egészségeset ehess!

  Mindezt egyenesen a termelőktől!

  Ragadd meg a napot!

  Egyél mindent a maga idejében!

  Kérdésed van?

  Írj nekünk!

  Vagy telefonálj a

  06 (30) 343 3623-as

  mobilszámon!

  Maradj velünk!

  A szezon legjobb ízeivel, és folyamatosan változó kínálattal várunk!

  Mindig amikor éppen kell!

  Like!

×
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
Az IttaSzezon WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ
TARTALOMJEGYZÉK
Preambulum, A Szabályzat Célja
A Szabályzat Értelmezése, Meghatározások
Az Adatkezelő Neve És Elérhetőségei
Az Adatkezelés Célja, A Kezelt Adatok Köre
Az Adatkezelés Jogalapja És Időtartama
Hozzáférés A Kezelt Adatokhoz, Adatfeldolgozás És Adattovábbítás
Adatbiztonság
A Felhasználó Jogai És Kötelezettségei
Jogorvoslat
A Szabályzat Módosítása, Értelmezése, Hatálybalépése
1.	PREAMBULUM, A SZABÁLYZAT CÉLJA
1.1	A IttaSzezon Bt. (székhelye: 2132 Göd Sellő utca 2/a; cégjegyzékszáma: Cg. 10-09-034045; adószáma: 24382315-2-10; a továbbiakban: „Társaság”) elkötelezett az egészséges és természetes élelmiszerek fogyasztása mellett, és ezen élelmiszereknek a fogyasztók minél szélesebb köréhez való eljuttatását a magyar őstermelők gazdasági versenyképességének javításában és az ágazat információtechnológiai korszerűsítésének támogatásában látja, ezáltal redukálva a keresleti és kínálati oldal között lévő információs szakadékot. A Társaság ezen elkötelezettségéből kiindulva létrehozta a ittaszezon.com mobil alkalmazást (a továbbiakban: „Applikáció”) és a www.ittaszezon.com weboldalt (a továbbiakban: „Honlap”), melyekkel jelentősen meg kívánja könnyíteni az őstermelők és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolatteremtést, információáramlást, ezáltal fejlesztve a természetes élelmiszerek és alapanyagok piacát.
1.2	Jelen adatkezelési szabályzat és tájékoztató (a továbbiakban: „Szabályzat”) az Applikáció és a Honlap adatkezelési gyakorlatának feltételeit tartalmazza. Az Applikáció és a Honlap a Társaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében állnak. A Társaság, mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen Szabályzat tartalmát, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen Szabályzatban és a hatályos magyar jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.
1.3	A jelen Szabályzat célja annak biztosítása, hogy
az Applikációhoz és a Honlaphoz kapcsolódó információs szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges, valamint
az Applikáció és a Honlap használatához és azok tartalmához való hozzáféréshez szükséges
személyes és esetlegesen különleges adatok kezelése a hatályos magyar adatvédelmi tárgyú jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően történjen.
1.4	A jelen Szabályzat célja továbbá, hogy a Társaság által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden felhasználó számára – tekintet nélkül a felhasználó nemére, nemzetiségére vagy lakóhelyére – biztosítva legyen az, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem). A Társaság, a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen adatkezelési Szabályzatnak megfelelően kezeli.
1.5	A Társaság tájékoztatja a felhasználót, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-78565/2014. számon a Társaságot mint adatkezelőt nyilvántartásba vette. A Társaság kötelezettséget vállal arra, hogy a jogszabályoknak megfelelően a nyilvántartási számot az adatok minden továbbításánál, nyilvánosságra hozásánál és az érintettnek való kiadásakor feltünteti. A felhasználó az Applikáció és a Honlap használatával kifejezetten elfogadja a jelen Szabályzatban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez. A felhasználó továbbá elfogadja és tudomásul veszi, hogy amennyiben akár az Applikáción, akár a Honlapon regisztrál, akkor a másik felület tekintetében is regisztrált felhasználóvá válik.
2.	A SZABÁLYZAT ÉRTELMEZÉSE, MEGHATÁROZÁSOK
2.1	A jelen Szabályzatot a magyar nyelv szabályai szerint, a magyar polgári jog általános jogelveinek érvényesülését szem előtt tartva kell értelmezni. A Szabályzat értelmezésekor a nagy kezdőbetűs szavak és kifejezések – tekintet nélkül arra, hogy milyen időben, számban, módban és esetben állnak – a Szabályzatban való első előfordulási helyen meghatározott jelentéssel bírnak.
2.2	Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) rendelkezéseivel összhangban, amennyiben a szövegösszefüggésből más nem következik a jelen Szabályzatban kisbetűvel használt fogalmak jelentése a következő:
adatfeldolgozás
az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
adatfeldolgozó
az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
adatkezelés
az alkalmazott eljárástól függetlenül a Társaságnak az adatokon végzett bármely művelete vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (például: ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;
adatkezelő
az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
adatmegsemmisítés
az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
adattovábbítás
az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
adattörlés
az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
adatzárolás
az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából; törlés helyett a Társaság zárolja az adatot, ha az adat végleges törlése sértené az érintett jogos érdekeit; a zárolt adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes vagy a különleges adat törlését kizárta;
érintett/felhasználó
a Társaság által nyújtott szolgáltatásokat az Applikáció vagy a Honlap használatával igénybe vevő, az Applikációt és/vagy a Honlapot használó bármely személy, illetőleg bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
gazdasági reklám
olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket – (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történő igénybevételének előmozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerűsítésére vagy áru, árujelző ismertségének növelésére irányul;
harmadik személy
olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, a Társasággal, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
hozzájárulás
az érintett kívánságának, akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
különleges adat
a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
nyilvánosságra 
hozatal
az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
személyes adat
az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
személyazonosító 
adat
az érintett családi és utóneve, a leánykori név, a nem, a születési hely és idő, az anya leánykori családi és utóneve, a lakóhely, a tartózkodási hely, a társadalombiztosítási azonosító jel (a továbbiakban: TAJ szám) együttesen vagy ezek közül bármelyik, amennyiben alkalmas vagy alkalmas lehet az érintett azonosítására;
termelő
az Applikáción és/vagy a Honlapon termelőként regsiztráló felhasználó;
tiltakozás
az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
2.3	Amennyiben a szövegből más nem következik:
jelen Szabályzatban bármely jogszabályra történő hivatkozás az adott jogszabály időközbeni esetleges módosított, kiterjesztett, egységes szerkezetbe foglalt formáját is magában foglalja;
jelen Szabályzatban a címszavak és a bekezdésszámok kizárólag hivatkozási alapul szolgálnak, és csak a Szabályzat szövegének értelmezésével együtt vehetők figyelembe;
jelen Szabályzatban személyre történő valamennyi hivatkozás bármilyen személyre, társaságra, társulásra, kormányzatra, államra vagy állami intézményre, illetve hatóságra való hivatkozást jelent;
jelen Szabályzat egyetlen rendelkezése sem értelmezhető úgy, hogy kizárja a rosszhiszemű vagy csalárd nyilatkozatért vagy eljárásért való felelősséget vagy jogorvoslatot.
3.	AZ ADATKEZELŐ NEVE ÉS ELÉRHETŐSÉGEI
3.1	A Társaság, mint adatkezelő neve: IttaSzezon Bt.
3.2	Az adatkezelő székhelye: 2132 Göd Sellő utca 2/a
3.3	Az adatkezelő levelezési (posta)címe: 2132 Göd Sellő utca 2/a
3.6	Az adatkezelő e-mail címe: info@ittaszezon.com. Az érintett tudomásul veszi, hogy a Társaság a fent megjelölt email címre kizárólag az adat kezelésével, illetve a jelen Szabályzattal kapcsolatos kérdéseket, panaszokat fogadja.
4.	AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, A KEZELT ADATOK KÖRE
4.1	A Társaság a felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag (i) a felhasználók egymás közötti, valamint a Társaság és felhasználók közötti kapcsolattartás; (ii) a Társaság szolgáltatásainak hatékony, biztonságos és személyre szabott formában történő nyújtása; (iii) a Szolgáltatás használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése során közvetítőként történő közreműködése; (iv) felvilágosítás adása; (v) működési problémák elhárítása; (vi) hírlevél és egyéb marketing célú hirdetések küldése; (vii) statisztikai célú adatgyűjtés; (viii) kutatási célzatú információszerzés érdekében tárolja.
4.2	A Társaság, mint adatkezelő az érintett hozzájárulása alapján az alábbi személyes adatokat, az alábbi adatkezelési célokból kezelheti:
az érintett e-mail címét és jelszavát vagy Facebook vagy G+ connectjét (Facebook/G+ hozzáférésnél a barátok listájához történő hozzáféréssel), amely adatok kezelésének célja az, hogy az érintetteket egymástól meg lehessen különböztetni a regisztráció alkalmával és a szolgáltatások igénybevétele során;
az érintett családnevét és keresztnevét, nemét, születési évét, lakóhelyének irányító számát, e-mail címét és telefonszámát, amely adatok kezelésének célja az, hogy (i) az érintett a regisztrált tartalmakat hitelesen hozhassa létre; (ii) biztosítsa a kapcsolatot az érintett és a Társaság, valamint az egyes felhasználók között többek között hírlevél üzenetek, sms és email üzenetek, geolokalizációs üzenetek és reklámüzenetek küldése révén;
termelők esetében a fenti felhasználói adatokon túlmenően a termelő címét, nyitvatartását, profilképét, valamint a termelői tevékenység/áru leírását, amely adatok kezelésének célja az, hogy a termelő a regisztrált tartalmakat hitelesen hozhassa létre, illetve az, hogy a Társaság a szolgáltatásokat megfelelő tartalommal nyújthassa.
4.3	A Társaság tájékoztatja a felhasználót, hogy a regisztráció, az Applikációval/Honlappal kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele, az Applikáció/Honlap használata során különleges adatok kezelésére nem kerül sor.
4.4	Az érintett önkéntes döntése az, hogy a Szabályzat 4.2 pontjába foglalt személyes adatokat a Társaság részére megadja-e vagy sem, azonban meghatározott személyes adatok rögzítése nélkül a regisztráció nem teljesíthető, azaz a szolgáltatások nem vehetők igénybe. A regisztráció során a felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: név, e-mail cím, telefonszám, jelszó; a termelők esetében a fentieken túlmenően kötelezően megadandók a következő személyes adatok: a termelő címe, nyitvatartása, szolgáltatásának rövid leírása. Amennyiben a Felhasználó csak hírlevélre iratkozik fel a kötelezően megadandó adatok: név, e-mail cím. A regisztráció befejezését követően azonnali bejelentkezés válik lehetővé. Amennyiben a felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik személy adatait adta meg, vagy az Applikáció és/vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Társaság jogosult a felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Társaság a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért és helytálló, igaz voltáért kizárólag az azokat megadó személy felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről és mobiltelefonszámról kizárólag ő veszi igénybe a szolgáltatást.
4.5	A regisztrációt követően és a szolgáltatások használata során a Társaság esetlegesen más személyes adatok rögzítését is kérheti az érintettől azzal, hogy köteles valamennyi adatkérés előtt megjelölni az adatkezelés célját. Minden esetben a személyes adatok rögzítése önkéntes, annak elmaradása nem érinti az Applikáció vagy a Honlap használatát.
4.6	A Társaság az érintett által megadott személyes adatokat az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. Ezen személyes adatokat a Társaság az érintett kérésére haladéktalanul, de legkésőbb 5 (öt) munkanapon belül törli.
4.7	A Társaság a fentieken túlmenően nem kezel semmilyen személyes vagy különleges adatot törvényi felhatalmazás alapján. Amennyiben a Társaság törvény valamely rendelkezése alapján kezel az érintettről személyes vagy különleges adatot, akkor ezen adatkezelési művelet végrehajtása előtt az adatkezelés céljáról és időtartamáról – törvényi hivatkozás megjelölésével – megfelelően tájékoztatja az érintettet. A Társaság valamennyi személyes adat kérése előtt megfelelően tájékoztatja az érintettet arról, hogy a szóban forgó adat megadása önkéntes és az érintett hozzájárulásán alapul, avagy kötelező és törvényi felhatalmazáson alapul.
4.8	Az érintett a Szabályzat elfogadásával tudomásul veszi, hogy a Társaság személyes adatait anonimizálva, az érintettel való kapcsolatba hozhatóságától megfosztva, statisztikai célra használhatja. A Társaság vállalja, hogy ezen adatokat a statisztikai feldolgozásukat követően az egyes érintettekkel nem lehet újra kapcsolatba hozni.
4.9	A felhasználó a regisztrációval tudomásul veszi azt, hogy biztonsági adategyeztetés céljából a Társaság a megadott regisztrációs adatokat ellenőrizheti, a felhasználó személyazonosító igazolványának másolatát bekérheti a regisztrációs adatok valódiságának ellenőrzése céljából, melyet külön adatkezelési hozzájárulás mellett a felhasználó e-mail útján scannelve vagy postai úton küldhet meg a Társaság részére. A biztonsági adategyeztetés során felvett személyes adatokat a Társaság a védett informatikai rendszerében ideiglenesen tárolja, a felhasználó által megküldött fénymásolatokat a biztonsági adategyeztetés lezárultával a Társaság megsemmisíti. A biztonsági adategyeztetéssel megvalósuló adatkezelés céljáról és további feltételeiről Társaság, az adatok bekérésekor külön tájékoztatást nyújt a felhasználó részére. A felhasználó tudomásul veszi, hogy a bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság vagy a szabálysértési hatóság tájékoztatás nyújtása, személyes adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Társaságot. A Társaság a hatóságok részére, jogszerű megkeresésüket teljesítve – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.
4.10	A Társaság a Honlap működéséről, a Szolgáltatások igénybevételének feltételeiről, illetőleg a Szolgáltatásokkal összefüggésben meghatározott gyakorisággal a felhasználónak hírlevelet, sms és email üzeneteket, geolokalizációs üzeneteket, valamint marketing célú - és reklámüzeneteket küldhet. A felhasználó a fentiek szerinti üzenetek Társaság általi megküldésének lehetőségéhez a regisztrációval, illetőleg a jelen Szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárul. A felhasználó jogosult a regisztrációt követően a Honlap használata során bármikor – a Honlap megfelelő ikonjára kattintva – a fenti hozzájárulását bármikor visszavonni.
4.11	A Honlap látogatóinak számítógépét a Társaság által alkalmazott rendszer egy ún. cookie-val azonosítja. Ahhoz, hogy a Honlapon minden tartalom megtekinthető legyen, a felhasználó részéről cookie-k engedélyezésére van szükség. Ennek megfelelően a Honlap egyes részeinek letöltésekor cookie-k kerülnek elhelyezésre a felhasználó számítógépén, amelyek a Honlap egyes funkcióinak működéséhez szükségesek. A cookie-k olyan kisméretű szövegfájlok, melyeket a számítógép és a böngésző elment, ennek megtörténtéről a felhasználó a Társaságtól nem kap további értesítést. A cookie-k a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, és kizárólag a munkamenet idején élnek. A cookie-k elhelyezésével a Társaság célja az, hogy a látogatók számára lényeges információkat célzottabban juttasson el. A fenti információkat a Társaság kizárólag a Honlap technikai üzemeltetése érdekében, célzott hírlevél, marketing célú - és reklámüzenet küldésére, valamint statisztikai célokra használja fel.
4.12	A Honlap böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó IP címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét). Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció, illetve a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a felhasználók nem, csak a Társaság fér hozzá. A fenti információkat a Társaság kizárólag a Honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.
5.	AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA ÉS IDŐTARTAMA
5.1	A Társaság általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor. A hozzájárulást a felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Honlap használatával, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.
5.2	A regisztrációs folyamat során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Felhasználó a regisztráció törlését vagy adatainak módosítását bármikor kérheti az adatkezeles@ittaszezon.com-n keresztül. A kérelem beérkezését követően a Társaság a felhasználó személyes adatait véglegesen törli rendszeréből, melyek visszaállítása lehetetlen. Az adatok törlésének határideje a törlési kérelem beérkezését követő 5 (öt) munkanap. A Társaság felhívja a felhasználó figyelmét, hogy a regisztrációval létrehozott profilt törölni nem tudja abban az esetben, ha a felhasználó egy másik felhasználó termékét például értékelte, vagy egyéb olyan tevékenységet végzett fiókjával, mellyel kapcsolatba került más felhasználókkal. Az értékelés a törlést követően az értékelt felhasználó oldalán is látható marad mindaddig, amíg az értékelt felhasználó nem kéri saját regisztrációjának törlését. A törlés kéréséig a felhasználó profilja inaktív státuszba kerül azzal, hogy az inaktív profil nyilvános felületen nem megtekinthető, arról minden személyes adat eltávolításra kerül, így nem vonható le a felhasználóra vonatkozó bárminemű következtetés. Társaság kéri a felhasználót, hogy csak abban az esetben regisztráljon, ha az előzőekben leírtakkal kapcsolatban semmilyen kifogása, fenntartása nincs. Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott (hírlevél feliratkozás) további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.
6.	HOZZÁFÉRÉS A KEZELT ADATOKHOZ, ADATFELDOLGOZÁS ÉS ADATTOVÁBBÍTÁS
6.1	A személyes adatokat elsődlegesen a Társaság, illetve a Társaság belső munkatársai jogosultak megismerni, azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át és csak a Szabályzatban meghatározott célokra használják, illetve használhatják fel.
6.2	A Társaság informatikai rendszerének üzemeltetése körében a Társaság adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, rendszergazda) vehet igénybe.
6.3	A Társaság jogosult a felhasználók személyes adatainak alvállalkozói részére történő továbbítására. A Társaság partnerek kiválasztását alapos előkészítés előzte meg, akik kötelesek a feladataik teljesítése, a szolgáltatás nyújtása során tudomásukra jutott bizalmas adatokat a törvényes előírások keretében, valamint a Szabályzat betartásával kezelni.
7.	ADATBIZTONSÁG
7.1	A Társaság a személyes adatokat a 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. alatt található szerveren tárolja. A Társaság gondoskodik az adatok biztonságáról, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés megakadályozásáról.
7.2	A Társaság minden szükséges lépést megtesz azért, hogy biztosítsa a felhasználók által az Applikáción/Honlapon megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció, mind az adatok tárolása, őrzése során. A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére. A Társaság informatikai rendszere és hálózata megfelelő módon védett a számítógép használata során megvalósuló csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések ellen.
7.3	A Társaság az adatkezelés során megőrzi (1) a titkosságot: megvédi a személyes adatot, hogy csak olyan személy férhessen hozzá, aki erre jogosult; (2) a sértetlenséget: védi a személyes adatok teljességét és azok feldolgozás módszerének a pontosságát.
8.	A FELHASZNÁLÓ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI
8.1	A felhasználó jogai a személyes adatok kezelésével kapcsolatban
8.1.1	Tájékoztatáshoz való jog 
Az érintett – a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül – bármikor tájékoztatást kérhet a Társaságtól személyes adatai kezeléséről. A Társaság a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 (harminc) napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja az érintettet az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapták meg az adatokat.
8.1.2	Adathelyesbítéshez való jog
Az érintett – a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül – bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését, amennyiben azok nem felelnek meg a valóságnak. A Társaság a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 5 (öt) munkanapon belül az adatokat helyesbíti, és erről az érintettet értesíti.
8.1.3	A személyes adatok törléséhez való jog
Az érintett – a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül – bármikor kérheti személyes adatainak törlését. Amennyiben az érintett és a Társaság között nincs semmilyen jogi vita és a Társaságnak sincs törvényi kötelezettsége a személyes adatok további tárolására, akkor a Társaság haladéktalanul, de legkésőbb 5 (öt) munkanapon belül törli az érintett valamennyi személyes adatát. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Társaság a szükséges időtartamig megőrzi.
8.1.4	Az adatok zárolásának joga
Az érintett – a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül – bármikor kérheti, hogy törlés helyett a Társaság zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
8.1.5	Tiltakozás joga
Az érintett – a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül – bármikor tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag a Társaság jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.
A Társaság a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (tizenöt) nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről az érintettet írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, a Társaság az adatkezelést megszünteti, és a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben az érintett nem ért egyet a Társaság döntésével, akkor az ellen – annak közlésétől számított 30 (harminc) napon belül – az Infotv. alapján bírósághoz fordulhat.
8.1.6	Az érintett a fenti jogait a Szabályzat 3. pontjában szereplő elérhetőségeken keresztül gyakorolhatja,
8.2	Az érintett kötelezettségei a személyes adatok kezelésével kapcsolatban
8.2.1	Az érintett köteles a valóságnak megfelelő személyes adatokat megadni, illetve – amennyiben valamely adat megváltozik – a személyes adatokat helyesbíteni vagy a Társaságtól azok helyesbítését kérni.
8.2.2	A Társaság fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon érintettet, aki bármely más személy adatával visszaél.
8.2.3	Az érintett a Szabályzat elfogadásával tudomásul veszi, hogy az Applikáció/Honlap használata során nem oszthat meg olyan tartalmat, nem küldhet olyan üzenetet, amely
mások becsületét, méltóságát sérti;
valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozása vagy vélt tartozása miatt mást szidalmaz;
valamely szolgáltatást, gazdasági társaságot alaptalanul, rosszindulatúan vagy lejárató, hitelrontó szándékkal szidalmaz.
Ezen személyes adatokat a Társaság haladéktalanul törli, és felszólítja az érintettet arra, hogy tartsa meg a fenti követelményeket. Amennyiben az érintett a figyelmeztetést követően újra, a fenti előírásokba ütköző magatartást tanúsít, a Társaság fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje őt.
9.	JOGORVOSLAT
9.1	Amennyiben az érintett álláspontja szerint a Társaság adatkezelése megsértette a Szabályzatot vagy a hatályos törvényi rendelkezéseket, akkor az érintett az általa vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40.).
9.2	Az érintett a Szabályzat 8. pontjában szabályozott jogok megsértése esetén a Társaság ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A perre – az érintett döntése alapján – az érintett lakhelye, illetve Társaság székhelye szerinti törvényszék az illetékes.
10.	A SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA, ÉRTELMEZÉSE, HATÁLYBALÉPÉSE
10.1	A Társaság fenntartja a jogot, hogy a jelen Szabályzatot – az érintettek elektronikus levélben történő értesítése mellett – egyoldalúan módosítsa. Az érintett az Applikáció/Honlap a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított Szabályzatot.
10.2	A Társaság kijelenti, hogy a Szabályzat valamennyi módosítása meg fog felelni a módosításkor hatályos törvények adatvédelmi rendelkezéseinek.
10.3	A Társaság kijelenti, hogy a Szabályzatot az értelmezés időpontjában hatályos törvényekkel összhangban kell értelmezni. Amennyiben a Szabályzat és a hatályos törvények között eltérés van, a hatályos törvények az irányadóak.
10.4	Jelen Szabályzat hatályba lépésének napja 2016.12.01.